top of page

Weissensee 2019

Updated: Aug 13, 2019

Jeffrey Oldengarm over zijn ervaring met AT Sports Science.Profiel

Leeftijd: 48

Functie: CEO Van der Stelt BV

Sportieve doelen: Stay healthy with a decent condition.

Doel: Uitrijden van de alternative Elfstedentocht / Weissensee in 2019


Road to Weissensee

Ongeveer 4 jaar geleden ben ik begonnen met 1x per week fitness nadat ik lichamelijke klachten begon te krijgen. Mijn rug deed met regelmaat pijn en mijn gewrichten waren stijf. Op de sportschool heb ik met beperkte begeleiding oefeningen gedaan op fitnessapparaten, een hometrainer en roeiapparaat.


De motivatie om iedere week naar de sportschool te gaan werd minder. Op oudejaarsdag 2017 ontdekte ik het schaatsen weer, wat ik als kind veel heb gedaan. Het nieuwe jaar begon ik wekelijks te schaatsen.

In maart 2018 lag er natuurijs en kwam het idee om samen met een vriend mee te doen aan de Weissensee in 2019.

Eind maart begon ik naast mijn fitness trainingen met een nieuwe sport, 1 keer per week een ritje op mijn nieuwe mountainbike. Na een MTB tocht van 150 km in augustus kreeg ik last van mijn gewrichten en duurden het herstel erg lang. bbmloojIk heb namelijk reumatische klachten. Veel goed bedoelde adviezen uit mijn directe omgeving maakte me onzeker over de aanpak. Ik wilde blessures voorkomen om geen beperking in mijn dagelijks leven te krijgen. Via een vriend hoorde ik over de begeleiding van AT Sports die zij geven aan topsporters zoals Jordy van Workum, maar ook aan amateurs.

Ik was me ervan bewust dat een beginnende sporter zoals ik er veel moest voor gaan doen om de Weissensee te schaatsen maar had geen idee hoe ik dat zou moeten doen.

Heb je je doel behaald? 

Mijn doel was om de Weissensee uit te rijden en meer motivatie te vinden om te gaan sporten. De opgestelde schema´s heb ik zeer trouw gevolgd wat er toe leidde dat ik enorme progressie boekte in conditie en kracht. Ook heb ik weinig terug val gehad door overbelasting. Wat maakt dat zeer gedisciplineerd heb getraind met veel plezier. De Weissesee heb ik goed uit geschaatst met een heel goed herstel nadien. Ik had met mijn lichamelijk klachten nooit gedacht dit te kunnen bereiken.


De begeleiding van AT Sports heb ik als zeer deskundig ervaren omdat de trainingen goed te doen waren met steeds meer voelbare progressie. Het gebruik van TraingsPeak is een mooi houvast en geeft inzicht wat gedaan moest worden en wat gedaan was. Wekelijks was er app contact was en AT Sport volgde de trainingen digitaal.


AT Sports is mijn inziens instaat prestaties uit je lichaam te halen waarvan je eerder dacht dat dit buiten je bereik ligt. De kennis van het menselijk lichaam ontbreekt bij vele dat de opbouw naar een prestatie veelal stuit op blessures of buiten het bereik blijft. Dus iedereen die de lat eens hoger wil leggen moet bij AT Sports zijn.


 

40 views0 comments

コメント


bottom of page